Aninevej 4

Svendborg

Levnedsbeskrivelse: 


Jeg er født den 13. januar 1947 i Brundby på Samsø som søn af Ella Christiansen (f. Drejer) og Harry Christiansen. Min mor var hjemmeløbende husmoder, mens far var bagersvend hos Carl Hansens Conditori (senere bager Bækkelund) i Nørre Aaby på Fyn. Jeg har tre søskende: storebror Arne (se www.arne-christiansen.dk), lillesøster Birgit og lillesøster Grethe.

Som ganske ung (ca. 4 år) flyttede familien fra Samsø til Fyn, hvor vi fik bopæl på "Båring Bakke" på vejen fra Båring til Brenderup. Senere flyttede vi til "Blankehus" ved Roerslev. Her startede min skolegang i Roerslev skole, hvor jeg nåede at gå i et halvt år hos frøken Knudsen. Det var en dejlig tid, for frk. Knudsen havde to klasser, så vi gik kun i skole hver anden dag.

 Herefter flyttede vi til Solvænget 53 i Nørre Aaby, hvor jeg fortsatte min skolegang på Nørre Aaby Kommuneskole.

 Ved min ankomst til Nørre Aaby mødte jeg ret hurtigt en ond knægt ved navn Bent Schmidt, som blev en slags plageånd i mange år. Det var også ham, som gav mig det øgenavn/kælenavn, som jeg er mest kendt under og som jeg faktisk ikke kan undvære i dag, nemlig SILLE. I starten kaldte han mig Eigil-Spegesild, men det blev efterhånden for langt og det blev kortet ned til Sille.

 Efter flytningen startede jeg en glorværdig fodboldkarriere i NIK! Min første kamp var en hjemmekamp mod Kerte, som blev tabt med 9-2. Jeg var nu stolt alligevel, for kampen blev spillet søndag eftermiddag kl. 15, lige efter Fynsserieholdets kamp, så der var en del tilskuere blandt andet min far og min farbror. Det var den eneste kamp min far overværede, indtil han så mig spille en serie 6 kamp i 1969! Men ingen kan bebrejde ham for det, det var jo ingen strålende debut. Inden jeg flyttede fra byen i 1969 opnåede jeg 11 kampe på fynsserieholdet. Den sidste kamp var mod Humble. Kampen blev vundet med 11-0, så jeg har ikke rigtigt fundet ud af, hvorfor jeg aldrig kom med mere.

 Min skolegang fortsatte i kommuneskolen til og med 7. klasse, hvorefter turen gik til Realskolen, hvor det lykkedes mig, at opnå en nogenlunde rimelig realeksamen i 1964. Mens jeg gik i kommuneskolen fik jeg også min første kæreste. Hun hed Grethe Jensen og kom fra Indslev. Den gang var 4-5 km. jo ikke langt at cykle, bare for at kikke på hendes vinduer. Der skulle dog komme en del kærester efter Grethe, men det kommer jeg måske ind på senere.

 På realskolen kom jeg, som var betalt af det offentlige, ikke i klasse med elever fra Nørre Aaby, men med elever fra Kauslunde, Middelfart o.s.v. Det var en lidt mærkelig klasse, men jeg tror nok, at vi havde det noget sjovere, end dem fra byen! 

 Efter min realeksamen i juni 1964 startede jeg den 1. juli samme år som elev ved Nørre Aaby Kommune. På det tidspunkt bestod den samlede bemanding på kommunekontoret af kommunesekretær Petrea Jensen, overassistent Jens Johannsen og mig. Jens var vores nabo, så elevstillingen var ikke slået op. Jeg var den eneste han kendte, som han kunne spørge, derfor fik jeg stillingen. Elevtiden varede til 1. juli 1967.

Efter endt elevtid blev jeg indkaldt til militærtjeneste, som foregik ved Fynske Livregiment i Odense fra den 2. november 1967 til den 28. december 1968. I min militærtid gik jeg under betegnelsen: 736141 Christiansen.

Som ovenfor kort beskrevet interesserede vi os i de år en del for det andet køn (piger). I starten holdt vi en del til på Bio Bar (en is- og sodavandsbar, som lå ved siden af - ja - biografen), her kom en hel del af eleverne fra Vesterdal Ungdomsskole, som vi havde en hel del sjov sammen med. Det endte da også med, at jeg fik et fast forhold til en af eleverene derfra: Lili Marian Henriksen  fra Odense. Forholdet blev så fast, at vi blev gift i juni 1967, fordi vi var kommet til at gøre Lili gravid. Jeg blev indkaldt til militæret den 2. november 1967 til Fynske Livregiment i Odense og vi fik vort første barn den 28. november samme år. Det blev en pige, som efterfølgende fik navnet Susanne Charlotte. Vi boede den gang på Svalevej (De 7 små hjem) i Nørre Aaby. Jeg blev hjemsendt fra militæret i december 1968 og fik den 1. februar 1969 job hos Kommunernes Revison i Randers. I den første tid boede jeg i et kælderværelse, indtil familien flyttede sammen i en lejlighed på Ægirsvej i Randers. Her fødte vi den 10. februar 1970 endnu en pige, som fik navnet Kirsten Anette.

Fra Ægirsvej gik turen ud på landet, idet vi flyttede til den lille by Borup lige nord for Randers. Det var imidlertid lidt langt ude, så vi flyttede tilbage til Randers, nemlig til Gl. Hobrovej. Den 1. februar 1970 fik jeg et nyt job som overassistent i Egvad Kommune i Tarm. Derfor gik turen nu dertil, til adressen Syrenvej 32, Tarm.

Efter flytningen til Tarm måtte vi desværre efter kort tid konstatere, at det ikke er altid, at ung kærlighed varer ved. Så vi måtte gå hver til sit.

I 1972 mødte jeg så min nye kærlighed Jane-Mette Pedersen, som jeg blev gift med i september 1973. Vi fik vort første og eneste barn i marts 1975. Det blev en pige, som vi efterfølgende døbte Pernille. Denne kærlighed  varede indtil januar 1979, hvor vi flyttede fra hinanden. Sammen med Jane boede jeg først på Lønborg Gl. Skole lige uden for Tarm, hvorefter vi flyttede til Pilevej 10 i Tarm.

Herefter mødte jeg så min nye og indtil nu vedvarende kærlighed Tove Christensen, som var elev på skattekontoret i Tarm. På trods af mange frierier fra min side blev vi først gift i december 1983. I marts 1986 blev vi så beriget med vores søn: Mark. Vi boede først på Lønhøjvej i Tarm, men den 1. juli 1980 fik jeg job ved Søndersø Kommune på Fyn. Vi købte et rækkehus på Løkkehøj i Søndersø, hvor jeg straks flyttede ind, mens Tove kom lidt senere, da hun først skulle være færdig med sin læretid ved Egvad Kommune. I marts 1985 flyttede vi så til Rosenlunden 19. Her boede vi indtil 1996, hvor jeg igen skiftede job. Denne gang til Holmsland Kommune i Hvide Sande.

fortsættes ved lejlighed .....  Hvis du læser dette og har noget at tilføje, hører jeg gerne fra dig, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vore Links

  

Gaveartikler
termolux

 

Min broders hjemmeside

arne christiansen

 

farsus.dkCopyright @ 2020 aninevej4.dk all rights reserved.